Blog

Hvad er organmassage og hvad gør det godt for?

By 24. november 2016No Comments

Er du en af dem, der har studset over ordet “organmassage” og slået det hen som en unødvendig behandlingsform? Så har  du muligvis undervurderet den effekt dine organers tilstand har på din krop og på din helbredstilstand generelt. Hos Aarhus Kropsterapi har vi stor erfaring med organmassage, og i dette indlæg vil vi derfor dele ud af vores positive erfaring med denne behandling. Har du spørgsmål angående organmassage, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 23 37 05 45.

En overset behandlingsform

Når det kommer til kropsterapi og massage er kroppens indre organer et emne, der ofte bliver udeladt og forsømt, hvilket er en skam! Kroppen er et avanceret holistisk system, hvis velvære er afhængig af, at der er balance i samtlige af kroppens systemer – hvilket altså også omfatter organerne. Kroppens indre organer er omgivet af beskyttende bindevæv og hvis dette væv er anspændt eller på anden måde belastet, kan det have en utrolig negativ effekt på organfunktionen.

Hvilke gavnlige effekter har organmassage?

Kroppens organer er stort set konstant i bevægelse, når vi mennesker trækker vejret og bevæger os. Nedsættes de vitale organers bevægelse, nedsættes deres funktion, og det er det man forsøger at undgå med organmassage. Organmassage er en nænsom og blid behandlingsform, hvor man ved hjælp af bløde tryk og afspændingsmetoder genvinder den indre bevægelighed og vitalitet. Behandlingen omfatter bl.a. hjerte, blære, nyrer og tarme og kan forbedre blodcirkulationen, førdøjelsen og vejrtrækningen. Organmassage har mange gavnlige effekter, blandt andet kan det nævnes, at organmassage kan afhjælpe spændinger i ryggen, skuldrene og maven, løse problemer i forhold til menstruation, bekæmpe stress og oppusthed og generelt få dig til at føle dig mere afslappet og i balance.

Hvordan foregår organmassage?

På trods af navnet, er der intet mystisk eller ubehageligt ved organmassage. Behandlingen tager omkring en time, og de fleste patienter kan mærke en betydelig forandring allerede efter første gang. Hos Aarhus Kropsterapi tager behandlingen udgangspunkt i en personlige samtale, hvor vi afdækker problemer og udfordringer, som vi kan målrette behandligen mod. Liggende på en behagelig briks vil du herefter modtage nænsom massage, hovedsageligt fokuseret omkring abdomen, der har til formål at frigøre spændinger og øge dit velbefindende. For bedst effekt anbefales det at booke tid til mindst tre behandlinger.

Vil du høre mere om organmassage eller bestille tid til en af vores andre behandlinger, som fx fysiurgisk massage eller kranio sakral terapi, sidder vi klar til at besvare din henvendelse. På gensyn i vores klinik nær Århus.